Vanliga frågor

Frågor om Covid-19

Du kan även ringa det nationella informationsnumret
tel.113 13 för att få svar på dina frågor om covid-19.

Uppdaterad 2020-04-02 kl.10.00 (ingen ny uppdatering angående att stänga simhallar)

Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta, anser Folkhälsomyndigheten. Träningar, matcher eller lokala cuper behöver inte ställas in med anledning av epidemin, och gym, simhallar och idrottshallar kan hålla öppet.

Göteborg stad:

Vad gäller simhallar, motionscentrum, sporthallar och ishallar?

Idrotts- och föreningsförvaltningens simhallar, motionscentrum, sporthallar och ishallar (de som ej stängt för säsongen) har öppet.

Håll avstånd och ta personligt ansvar

 • Stanna hemma om du är sjuk eller har symtom som snuva, hosta eller feber.
 • Håll avstånd till andra när du tränar och byter om.
 • Kan du byta om hemma så gör det. Kom ihåg att duscha innan du ska simma eller basta.
 • Tvätta händerna ofta med varmt vatten och tvål.
 • Hosta/nys i armvecket.
 • Undvik sociala kontakter om du är 70 år eller äldre.

Folkhälsomyndigheten

Generella råd

 • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.
 • Personer över 70 år bör undvika offentliga miljöer och minska sociala kontakter och ska därför inte delta i gruppaktiviteter inomhus.
 • Minska moment med närkontakt, gör andra övningar istället.
 • Uppmana till att om möjligt byta om hemma före och efter aktiviteter.
 • Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv.

 

Uppdaterad 2020-03-20

Vi vet att ni får mycket Information i era flöden och vi följer noga utvecklingen samt myndigheternas information och råd. Vi har en annorlunda tid framför oss där vår verksamhet kommer att påverkas och nya beslut kommer behöva tas utifrån vad Folkhälsomyndigheten beslutar och vad som händer i samhället i övrigt, ibland med väldigt kort varsel då nya direktiv kan komma från olika instanser. Vi har system för att snabbt skicka ut ny information till samtliga kunder vid behov.

Informationsflödet går fort och vi utger oss inte för en informationssida utan hänvisar aktuell information till Folkhälsomyndighetens uppdateringar. Vi simmar i flera kommuner och har olika informationsflöden att ta hänsyn till och kontaktar berörda kunder vid behov.

På simskolan simmar vi i mindre grupper där vi alltid är noga med hygien och som vanligt uppmanar vi att man inte simmar om man är sjuk. I dessa tider ber vi er alla att vara extra uppmärksamma på förkylningssymtom och stanna hemma när ni är sjuka. På simskolan är vi inte vårdutbildade utan hänvisar vänligen till sjukvården på frågor om symtom och smittspridning.
Alla badanläggningar har samma krav och på vår anläggning Vattenkompaniet har vi ett etablerat städschema som vi följer noga där det bland annat ingår desinfektion av ytor. Under rådande omständigheter uppmanar vi alla att hålla extra god hygien.

Som det ser ut i dagsläget så finns det ingen anledning att avråda er från att komma till simskolan och vanliga avbokningsregler gäller. Var och en gör sin egen bedömning utefter sina förutsättningar. Under rådande omständigheter så kan detta komma att ändras med kort varsel och vi kommer då att meddela er efter att vi tagit beslut om åtgärd.

Vi förväntar oss en påverkan, inte minst med personal, där vi behöver vara på den säkra sidan och råder vår personal att stanna hemma vid förkylningssymptom. Vi har förberett för att kunna öppna upp fler möjligheter för att ta igen simtillfällen längre fram och vid olika tillfällen allteftersom vi ser utvecklingen.

Följande avbokningsregler gäller för bokad kurs:
Ni kan avboka en kurs senast 10 dagar innan kursstart med rätt till återbetalning av kursavgiften. Avbokning sker skriftligt genom att kontakta info@aquabarn.se. Ni får en bekräftelse från oss via mejl med er avbokning. Om ni avbryter en påbörjad kurs är ni skyldig att betala hela kursavgiften. Aqua Barn förbehåller sig rätten att byta dag, tid, bassäng samt instruktör om så blir nödvändigt. Återbetalning vid sjukdom medges ej.

Avbokar man sin kurs då det är mindre än 10 dagar innan kursstart är det en sen avbokning. Vi ska försöka hitta en ersättare till platsen och om vi gör det återbetalar vi er kursavgift på de tillfällen som är kvar. Fram tills ni hör något från oss om detta är platsen er och ni är varmt välkomna att gå och simma. Vi kan i dagsläget inte erbjuda att flytta fram kursen.

Missat tillfälle och återsim:
Om ni uteblir från något kurstillfälle kan ni ej få ekonomisk kompensation då ni var frånvarande. Ni har möjlighet att ta igen det tillfället under kursens gång som ett återsim. Vi kan ej garantera ett återsim utan detta bokas i mån av plats men med rådande omständigheter kommer vi tillsätta extra tider för återsim både nu och längre fram.

https://goteborg.se

https://www.folkhalsomyndigheten.se

Viktigt; Vi utger oss inte för att vara en uppdaterad informationssida utan hänvisar senaste informationen till beslutande myndigheter.

 

Källa rekommendationer från Svenska badbranschen;

 • Desinficera bassängvatten med klor, det dödar både virus och bakterier
 • Håll en hög frekvens på städning i lokalerna. Desinficera gärna handtag och de punkter som har frekvent direktkontakt med händer.
 • Informera besökare om hur viktigt det är att duscha före bad och att vara extra noga med handhygienen.
 • Tillhandahålla tvål i toaletter.
 • Om du känner dig frisk – välkommen att bada, simma och träna!
 • Var extra noga med handhygienen.
 • Om du känner dig sjuk ska du inte bada/simma/träna – stanna istället hemma! Det gäller alltid, oavsett vad det beror på.

 

Vi har varit sjuka, hur fungerar återsim?
Svar: Ni behöver inte sjukanmäla er då instruktören tar närvaro på plats.
Återsim kan bokas i mån om plats, efter missat tillfälle och det ska ske under den aktuella kursens gång. Återsim finns online under ”BOKA HÄR”. Registrera er på ert ÖNSKEMÅL om tid. Tänk på att logga in med den mejladress ni har registrerad hos oss. När ni registrerar er kommer det direkt ett Autosvar till er mejl där det står att ni blivit placerad på VÄNTELISTA för er önskade tid. OBSERVERA! Det är ingen bokad plats utan platsen är er först när ni fått en bekräftelse på mejl om att platsen är bokad. Bekräftelse på mejl om bokad plats kan ske fram till 4h innan återsimstiden startar. AVBOKNING: Får ni förhinder måste platsen avbokas via mejl senast 2 timmar innan bokad tid. Utebliven avbokning av återsim debiteras med 150kr.
Jag har fått min bekräftelse med nya simtiden och vill byta tid?

Svar: Vi hjälper dig gärna att hitta en dag och tid som passar om vi kan. Ring till oss så kan vi se vad det finns att välja mellan och hjälpa dig boka om. Det är lättare att byta tid via telefon än mejl eftersom vi inte kan hålla en plats utan bokar in allt eftersom.

Vi ska återanmäla oss och vill veta schemat för nästa kurs?

Svar: Innan återanmälans sista dag så har vi inte schemat klart utan det planerar vi efter alla återanmälningar kommit in och sammanställts. Återanmälan är alltid på en fredag och vårt mål är att planera klart samma helg och skicka bekräftelsen så snart som möjligt och senast tisdag efter återanmälan. Innan dess kan vi tyvärr inte svara på schemafrågor.

När ska man undvika att simma?
 • När barnet har feber och är sjukt. Stanna hemma och vila och ta det lugnt, ni behöver inte sjukanmäla er.

 • När barnet är allmänpåverkat. Även om barnet inte har feber kan ni märka att något är fel. Barnet har kanske dålig aptit, sover dåligt på natten eller är allmänt hängigt.

 • När barnet har ögon- öron- eller urinvägsinfektion.

 • När barnet har diarré.

 • När barnet har ett öppet sår. Det kan vara ett ”vanligt” sår eller en tuberkulosvaccination som inte läker. Öppet sår kan leda till infektioner hos barnet och vi vill inte utsätta barnet för någon risk.

   

Vilka avbokningsregler gäller?

Svar: Ni kan avboka en kurs senast 10 dagar innan kursstart med rätt till återbetalning av kursavgiften. Avbokning sker skriftligt genom att kontakta info@aquabarn.se. Ni får en bekräftelse från oss via mejl med er avbokning. Om ni avbryter en påbörjad kurs är ni skyldig att betala hela kursavgiften. Återbetalning vid sjukdom medges ej.

 

När ska kursavgiften vara betald?

Betalning av kursavgiften ska vara oss tillhanda senast på förfallodagen, det kan ta upp till 3 dagar innan vi ser betalningen. Vid sen inbokning ska kursavgiften vara oss tillhanda innan första simtillfället.

Kvarglömda saker?

Vi tar inte ansvar för kvarglömda saker. Man kan kontakta den anläggningen man simmar på och fråga om dom har kvar sakerna. På Vattenkompaniet skänks kvarglömda saker som ej är upphämtade till välgörenhet efter varje kursavslut.

Får jag fotografera mitt barn?

Följ reglerna som gäller på den badanläggningen ni simmar på.

 

Från och med 1 februari gäller skärmförbud på Angered Arena, Askims simhall, Frölundabadet, Hammarbadet, Kärra simhall och Lundbybadet (ej utebadet). Det betyder att det inte är tillåtet att använda mobiltelefoner, kameror, läsplattor eller liknande. De ska vara inlåsta i kläd- eller värdeskåp. Anledningen till detta är att öka säkerheten på badet.

 • Badgäster som har med sig barn måste hela tiden vara med och ha uppsikt över barnen. Med en mobil eller surfplatta i handen är det lätt att titta bort lite för länge.
 • Om en badgäst tappar sin enhet så att den går sönder och glas hamnar i bassängen, måste hela bassängen tömmas och saneras.

Sedan tidigare är det foto— och filmförbud i simhall och omklädningsrum. Detta för att förhindra att andra badgäster oönskat kommer med på bild.

Aqua Barn simskola

– starten på ett livslångt vattenäventyr!

Babysim är starten på ett livslångt vattenäventyr!

Aqua Barn simskola använder vattnet som ett stimulerande element till barnets fysiska och psykiska utveckling. Vi har en unik och välplanerad kursplan där varje enskild övning har ett syfte. Genom lekfull pedagogik och uppmuntran lär vi barnen vattensäkerhet, självräddning och att simma. Att barnen ska kunna rädda sig själva går som en röd tråd genom hela vår verksamhet. Vår målsättning är att simskolan ska vara veckans höjdpunkt för både barn och föräldrar. Allt som sker hos oss är på barnets villkor. Varmt välkommen till Team Aqua Barn och vårt babysim och simskola i Göteborg.

Aqua Barn AB
Banehagsgatan 10
414 51 Göteborg
Org.nr: 559116-1327

BETALA SÄKERT I VÅR WEBBSHOP

FÖLJ OSS GÄRNA

Aqua Barn simskola  – starten på ett livslångt vattenäventyrt!

Babysim är starten på ett livslångt vattenäventyr!

Aqua Barn simskola använder vattnet som ett stimulerande element till barnets fysiska och psykiska utveckling. Vi har en unik och välplanerad kursplan där varje enskild övning har ett syfte. Genom lekfull pedagogik och uppmuntran lär vi barnen vattensäkerhet, självräddning och att simma. Att barnen ska kunna rädda sig själva går som en röd tråd genom hela vår verksamhet. Vår målsättning är att simskolan ska vara veckans höjdpunkt för både barn och föräldrar. Allt som sker hos oss är på barnets villkor. Varmt välkommen till Team Aqua Barn och vårt babysim och simskola i Göteborg.