Vanliga frågor

Vanliga frågor

Här nedan hittar ni svar på många frågor. Vi vill även tipsa om Information & Tips längst ner på hemsidan. 😊
Vänligen Team Aqua Barn

Behöver vi sjukanmäla oss till en lektion?

Till er ordinarie kurs behöver ni inte sjukanmäla er. Vi tar närvaro på varje lektion.

Om ni inte kan delta på ett bokat återsim är det viktigt att avboka platsen senast 2h innan bokad tid för att inte få en faktura. 

Vi har varit sjuka, hur fungerar återsim?

All information om återsim finns under fliken Återsim här på hemsidan 😊

 

Vi ska återanmäla oss och vill veta schemat för nästa kurs?

Svar: Innan återanmälans sista dag så har vi inte schemat klart utan det planerar vi efter alla återanmälningar kommit in och sammanställts. Återanmälan är alltid på en söndag och vårt mål är att planera klart inom tre dagar och skicka bekräftelsen på er nya tid så snart som möjligt. Innan dess kan vi tyvärr inte svara på schemafrågor men vi utgår i första hand från era preliminära bokning och önskemål vid återanmälan där det är möjligt.

Jag har fått min bekräftelse med nya simtiden och vill byta tid?

Svar: Vi hjälper dig gärna att hitta en dag och tid som passar om vi kan. Logga in på er kundsida och boka in den tiden du vill ha. Observera att du måste mejla oss och avboka den tiden ni inte vill ha för att inte ha dubbla bokningar och dubbla fakturor. Ni kan inte själva avboka en tid på kundsidan.

När ska man undvika att simma?
  • När barnet har feber och är sjukt. Stanna hemma och vila och ta det lugnt, ni behöver inte sjukanmäla er.

  • Stanna alltid hemma vid minsta symtom enl. rekommendationer.
  • När barnet är allmänpåverkat. Även om barnet inte har feber kan ni märka att något är fel. Barnet har kanske dålig aptit, sover dåligt på natten eller är allmänt hängigt.

  • När barnet har ögon- öron- eller urinvägsinfektion.

  • När barnet har diarré.

  • När barnet har ett öppet sår. Det kan vara ett ”vanligt” sår eller en tuberkulosvaccination som inte läker. Öppet sår kan leda till infektioner hos barnet och vi vill inte utsätta barnet för någon risk.

     

När släpps platserna till nästa kurs?

Vi har 4st kursstarter per år; januari, mars, augusti, oktober

Ungefär vid dessa tidpunkter släpps platserna.
För kursen i januari:
– släpps platserna i början av december

För kursen i mars:
– släpps platserna i slutet av februari

För kursen i augusti:
– släpps platserna i mitten av maj

För kursen i oktober:
– släpps platserna i slutet av september

Detta är ungefärliga tidpunkter.
Vill ni få ett mejl om när schemat är klart och ni kan boka en plats, registrerar ni er som kund och gör en intresseanmälan.

Hur gör jag intresseanmälan till nästa kursstart?

Ni registrerar er genom att skapa ett konto och logga in på er kundsida i vår kundportal och sätter upp er på väntelista på den bassängen där ni önskar simma.

Vilka avbokningsregler gäller?

Svar: Ni kan avboka en kurs senast 10 dagar innan kursstart med rätt till återbetalning av kursavgiften. Avbokning sker skriftligt genom att kontakta info@aquabarn.se. Om ni avbryter en påbörjad kurs är ni skyldig att betala hela kursavgiften. Återbetalning vid sjukdom medges ej. Då det kan hända mycket med en varmbassäng har vi i enlighet med våra bokningsvillkor rätt att byta dag, tid, bassäng och instruktör vid behov och man har inte rätt att avboka sin kurs. Återbetalning vid byte av bassäng eller sjukdom medges ej.

Vilka badbyxor är godkända för icke blöjfria barn?

Alla barn som inte är blöjfria dag och natt måste ha en godkänd babysimbyxa som består av dubbelt tyg och som sitter tajt runt mage och lår. Barnen ska inte ha på sig blöja i vattnet under badbyxorna. Badblöjor är inte godkända som badbyxor.

Här ser ni ett exempel på badbyxor vi säljer på Vattenkompaniet och på vår webshop på aquabarn.se

När ska kursavgiften vara betald?

Betalning av kursavgiften ska vara oss tillhanda senast på förfallodagen på fakturan, alla betalningar kommer via bankfil och det kan ta upp till 3 dagar innan vi ser betalningen. Vid inbokning i nära anslutning till kursstart ska kursavgiften vara oss tillhanda innan er första simlektion startar. Om man inte betalar sin kursavgift i tid riskerar man att förlora sin plats och bli avbokad. Vi har inte möjlighet att flytta fram förfallodatum utan kursen behöver vara betald på förfallodagen för att undvika påminnelser och avbokning.

Kan jag delbetala min faktura?

Vid bokning av kurs skickas automatiskt en faktura till din mejladress med betalningsvillkor på 7 dagar. Ni kan i dagsläget inte delbetala eller flytta förfallodatumet på fakturan. Om betalning ej är oss tillhanda på förfallodagen så riskerar ni att mista er plats och bli avbokad.

Kvarglömda saker?

Vi tar inte ansvar för kvarglömda saker även om vi har lagt undan något kvarglömt så kan det försvinna. Man kan kontakta den anläggningen man simmar på och fråga om dom har kvar sakerna. På Vattenkompaniet skänks kvarglömda saker som ej är upphämtade efter varje kursavslut.

Får jag fotografera mitt barn?

Foto- och filmförbud i omklädningsrum och simhall
Det är inte tillåtet att fotografera våra instruktörer eller andra personer i omklädningsrum eller simhall.

Skärmförbud i omklädningsrum och simhall
I omklädningsrum och simhall är det skärmförbud. Det innebär att du inte får använda mobiltelefon, kamera, surfplatta eller liknande. De ska vara inlåsta i kläd- eller värdeskåp.

Anledningen till detta är att öka säkerheten på badet:
– Badgäster som har med sig barn måste hela tiden vara med och ha uppsikt över barnen. Med en mobil eller surfplatta i handen är det lätt att titta bort lite för länge.
– Om en badgäst tappar sin enhet så att den går sönder och glas hamnar i bassängen, måste hela bassängen tömmas och saneras.

Vi har missat lektioner, kan jag skjuta fram min kurs?

Ibland missar man ett par lektioner om barnet är sjukt eller om man reser bort. Vi har en service i form av återsim men man kan inte flytta fram sin kurs till nästa kursstart eller avboka sig under pågående kurs och få pengarna tillbaka. Vi har inte en garanti att det finns plats på återsimmen.

 

Vad händer om en simlektion ställs in?

Det kan hända mycket med en varmbassäng. Om en simlektion behöver ställas in utanför vår kontroll exempelvis av tekniska problem med bassängen, sjukdom mm kan det ibland ske med kort varsel. Vi återkommer med närmare information om ersättningslektion i anslutning till den inställda lektionen.

I direkt anslutning till att vi får informationen så meddelar vi alla kunder via vårt kundsystem att dagens lektion är inställd. I enlighet med våra bokningsvillkor har vi rätt att byta dag, tid, bassäng och instruktör om så blir nödvändigt.

Jag saknar mitt simmärke från förra kursen, hur får jag tag i det?

Det går bra att hämta sitt märke i receptionen på Vattenkompaniet eller vill man få det postat så behöver man beställa ett simmärke i vår webbshop.

Hur behandlar ni mina personuppgifter?

Dina personliga data och bokningsuppgifter används i enlighet med lagar och förordningar. Aqua Barn kommer aldrig att sälja eller dela dina data med tredje part undantaget om skyldighet enligt lag. Dina uppgifter hanteras endast av auktoriserad personal för att bearbeta se produkter eller tjänster som du har beställt. Uppgifterna används även till information och nyheter.

Var ser jag min bokade simtid?

Du behöver alltid logga in på din kundsida för att se din bokade simtid, återsim, faktura mm. Kundsida.

Får två föräldrar delta samtidigt i simskolan ihop med barnet?

I alla våra kurser är det endast en vuxen per barn med i vattnet. Förutom om ni bokar en kurs i Babysim Familj, där får två vuxna vara med.

Vissa lektioner kan en medföljande vuxen få följa med som åskådare, se informationen om Vad gäller för åskådare?

Vad gäller för åskådare?

I dagsläget gäller detta för åskådare i simhall; EN vuxen åskådare är välkommen in på anläggningen första och sista lektionen enl. er bokade kurs. Alla åskådare måste byta om till rena, lättare träningskläder av syntetmaterial och duscha fötterna för att få gå in till bassängutrymmet. Syskon får ej lämnas utan uppsikt och därför ej följa med som åskådare till simanläggningar.

Vad gäller för mobiltelefon/skärm i simhall?

Foto- och filmförbud i omklädningsrum och simhall
Det är inte tillåtet att fotografera våra instruktörer eller andra personer i omklädningsrum eller simhall.

Skärmförbud i omklädningsrum och simhall
I omklädningsrum och simhall är det skärmförbud. Det innebär att du inte får använda mobiltelefon, kamera, surfplatta eller liknande. De ska vara inlåsta i kläd- eller värdeskåp.

Anledningen till detta är att öka säkerheten på badet:
– Badgäster som har med sig barn måste hela tiden vara med och ha uppsikt över barnen. Med en mobil eller surfplatta i handen är det lätt att titta bort lite för länge.
– Om en badgäst tappar sin enhet så att den går sönder och glas hamnar i bassängen, måste hela bassängen tömmas och saneras.

Aqua Barn simskola

– starten på ett livslångt vattenäventyr!

Babysim är starten på ett livslångt vattenäventyr!

Aqua Barn simskola använder vattnet som ett stimulerande element till barnets fysiska och psykiska utveckling. Vi har en unik och välplanerad kursplan där varje enskild övning har ett syfte. Genom lekfull pedagogik och uppmuntran lär vi barnen vattensäkerhet, självräddning och att simma. Att barnen ska kunna rädda sig själva går som en röd tråd genom hela vår verksamhet. Vår målsättning är att simskolan ska vara veckans höjdpunkt för både barn och föräldrar. Allt som sker hos oss är på barnets villkor.
Varmt välkommen till Team Aqua Barn och vårt babysim och simskola i Göteborg.

031-22 30 50
Telefontid:
måndag-torsdag 14.00-15.00

Aqua Barn AB
Banehagsgatan 10
414 51 Göteborg
Org.nr: 559116-1327

BETALA SÄKERT I VÅR WEBBSHOP

FÖLJ OSS GÄRNA

Aqua Barn simskola  – starten på ett livslångt vattenäventyr!

Babysim är starten på ett livslångt vattenäventyr!

Aqua Barn simskola använder vattnet som ett stimulerande element till barnets fysiska och psykiska utveckling. Vi har en unik och välplanerad kursplan där varje enskild övning har ett syfte. Genom lekfull pedagogik och uppmuntran lär vi barnen vattensäkerhet, självräddning och att simma. Att barnen ska kunna rädda sig själva går som en röd tråd genom hela vår verksamhet. Vår målsättning är att simskolan ska vara veckans höjdpunkt för både barn och föräldrar. Allt som sker hos oss är på barnets villkor.

Varmt välkommen till Team Aqua Barn och vårt babysim och simskola i Göteborg!