INFORMATION

När ni simmar i Aqua Barns kursverksamhet samtycker ni att följa de olika simanläggningarnas regler, restriktioner och personalens anvisningar då de kan skilja sig åt på olika bassänger.
I dagsläget gäller detta för åskådare i simhall; EN vuxen åskådare är välkommen in på anläggningen första och sista lektionen enl. er bokade kurs. Alla åskådare måste byta om till lättare träningskläder av syntetmaterial och duscha fötterna för att få gå in till bassängutrymmet.

Gå in i omklädningsrummet tidigast 15 innan er simtid och gör er klar så snabbt som möjligt efter simningen så minskar vi tiden på anläggningen för alla. Det är inte tillåtet att använda mobiltelefon och var uppmärksam på ditt barn, allt deltagande sker på egen risk.

Om ni eller ert barn är sjuka, har feber eller om barnets allmäntillstånd är påverkat ska ni inte komma till simskolan. Vid bokning av kurs i Aqua Barns verksamhet godkänner ni  samtidigt våra bokningsvillkor.

Återanmälan (gäller ej för intensivkursen

Som aktiv kund hos oss är ni garanterad en plats till fortsättningskursen om ni gör er återanmälan i tid. Det är viktigt att göra återanmälan under aktuell tid så att ni inte förlorar er plats. Vi planerar schemat utefter återanmälan i simgrupperna.

Innan återanmälan kommer ni få ett mejl om er simnivå kommer ändras till nästa kurs.
För babysimmare blir det automatiskt nästa nivå.
För Plask & Leksimskola, Minisimskola och Simlekskola sker det i samråd med er instruktör, när barnet har klarat målet för kursen.
Barn som fyller 6 år rekommenderar vi att byta till Bröstsimskola.

Återanmälan är bindande, ångrar ni er efter att ni har gjort er återanmälan har ni rätt att avboka kursen skriftligen senast 10 dagar före kursstart. Vi bekräftar alltid avbokningen.

Kundsida
Logga in på er kundsida för att se aktuell information om er bokning, lektioner,  faktura mm. Under Kommande lektioner ser ni kursens inplanerade lektioner och där är ev. lovdagar borttagna. Under Profil kan ni lägga till en sekundär mejladress och mobilnummer om ni är flera som simmar med barnet.

Krav inför simskolan 

Alla deltagare måste duscha noga och tvätta kroppen med tvål innan lektionen. Håret ska tvättas med schampo och långt hår ska sättas upp i en tofs. Vill ni inte tvätta håret måste ni använda tät badmössa. Dessa regler är till för alla. Man får inte ha några bomullsplagg i vattnet, vilket betyder att ex. underkläder och strumpor inte ska vara på i bassängen.

Badbyxor på barnen
Det är krav med rätt simkläder på barnet. Barn som inte är helt blöjfria måste ha en byxa med dubbelt tyg och som sitter tajt med resår vid mage och lår. Barnen ska inte ha blöja under badbyxan. Utan rätt simkläder får man inte delta i simskolan. Vanliga badkläder används endast av barn som är helt blöjfria. Var uppmärksam på ditt barn och ta er snabbt upp ur bassängen om ni misstänker att barnet behöver bajsa eller mår dåligt.
Fotografering
Respektera att foto- och skärmförbud gäller på på alla simanläggningar och i omklädningsrum.

 

Sjukanmälan ordinarie grupp

Ni behöver inte meddela oss när ni är sjuka på er ordinarie lektion, instruktören tar närvaro vid varje simlektion. Det är viktigt att er närvaro registreras av instruktören.

 

Återsim vid sjukdom

Information om återsim för att ta igen missad lektion hittar ni på vår hemsida. Om ni inte kan delta på ett återsim måste ni avboka skriftligt via mejl till info@aquabarn.se senast 2h innan bokad tid. Ej avbokat eller sent avbokat återsim debiteras med 150kr.

Vänta på er tur

Gå inte in i bassängutrymmet innan er simtid, respektera detta för att visa största hänsyn för lektionen innan er och ge siminstruktören möjlighet att förbereda sig. Håll avstånd och vänta på lämplig plats vid in och ut passage vid gruppskifte.

Syskon

Barn och syskon får ej lämnas utan uppsikt och därmed inte följa med in på simanläggningar. Alla som vistas i simhallen måste vara ombytta till simkläder eller rena träningskläder samt duscha fötterna med tvål för att få vistas i bassängutrymmen.

Övrigt
Er kursavgift gäller endast till entré för Aqua Barns kurs och kan ej utnyttjas för övrig bassängtid. Kursavgiften ska vara Aqua Barn tillhanda senast på förfallodagen för att inte riskera att mista er plats. Vid inbokning i nära anslutning till kursstart ska kursavgiften vara betald innan första simlektionen.

 

Team Aqua Barn
På vår hemsida hittar du mycket information såsom vanliga frågor samt information & tips. Där hittar du även vår sekretesspolicy och våra bokningsvillkor som gäller vid bokning av kurs, återanmälan, återsim samt inställd lektion.

 

Webshop
Varmt välkommen till vår webshop, här hittar ni badbyxor och annat som hör simningen till.


TIPS & RÅD

Barn gillar vatten
Det är vår absoluta övertygelse att de flesta barn föds vattenglada. Att ett barn är ledset i vattnet betyder inte att det inte gillar att bada. Det kan vara hunger eller trötthet. Eftersom ett litet barn inte kan prata så visar de det på annat sätt. Det kan också vara så att barnet behöver några gånger på sig för att känna sig ¨hemma¨ i badmiljön.

Undvik att stressa innan er simning. Att vara på anläggningen ca 15 minuter innan er simtid är lagom. Dra inte ut på väntetiden i omklädningsrummet utan duscha så ni är klara lagom till er simtid och duscha snabbt av er efteråt och gör er klara.

Ge positiva signaler
Visa att ni tycker att det är kul att vara i vattnet och att ni också kan doppa huvudet under vattenytan. Barn gör som vi vuxna, inte som vi säger att de ska göra. Ser ni obekväma ut när barnet kommer upp efter ett dyk så ser och känner barnet det. Ger ni beröm och ler så förstår barnet att det är kul att dyka och simma.

Lyssna på ditt barn
Alla barn är olika, både ålder och erfarenhet skiljer barnen åt. Lyssna på barnet och respektera ett nej. Det ska vara roligt att simma och det ska vara på barnets villkor. Försök gärna att locka och lirka fram övningarna som vi presenterar. Ibland känner man press att tvinga barnet till övningar när de inte vill, men gör inte det. Lyssna på ert barn och jämför inte med andra barn i gruppen. Det är viktigt att göra det som passar för ert barn.

Ha överseende med trotsperioder
Det kommer tillfällen då barnet inte vill prova nya saker. Anpassa då övningarna efter vad barnet vill. I perioder blir barnet kanske lite ¨mammigt¨ och andra perioder ¨jag vill inte¨. Detta är fullt normalt och det finns ingen anledning att sluta simma utan fortsätt bygg på vattenvanan i barnets takt.

Våga släppa barnet
Det är vanligt att man håller i och hjälper barnet för mycket. Det här gäller när ni går på fortsättningskurser i babysimmet. Barnet behöver lära sig av sina misstag. Låt barnet hålla i kanten själv. Släpper det taget så låt barnet få se vad som händer och hjälp sedan barnet att hitta tillbaka till kanten. Samma sak gäller när barnet hoppar från kanten. Låt barnet ta tag i era händer när de vill komma upp till ytan så att det inte är ni som tar tag och lyfter upp barnet ifrån vattnet.

Barnet kommer utveckla sin egen simförmåga när ni som föräldrar låter dem göra det.

Dusch och ombyte med din bebis
När ni ska byta om börjar med er själva så barnen behåller värmen. Vira gärna in dem i en handduk när ni bytt om på dem. Ni duschar först och barnen har ni framför er på en speciell duschmatta som finns att köpa på Vattenkompaniet eller i webshopen. Därefter duschar ni ert barn.
Som vi skrivit tidigare är det mycket viktigt att man duschar utan badkläder och med schampo och tvål. Vill ni inte duscha håret behöver ni istället ha en badmössa. Smink får inte användas i bassängen utan det ska tvättas bort, ett tips är att komma osminkad till babysimmet.

Efter babysimmet är det en snabb dusch som gäller, det räcker att bara skölja av bassängvattnet på sig själv och er bebis. Duschat har ni ju redan gjort.
Torka barnet och på med blöja och kläder. Var så snabb ni kan när ni byter om. När ni är färdiga behöver barnet äta och dricka och det gör ni utanför omklädningsrummet för att ge plats för nästa grupp.

Packa lätt
Ta ej med ”det lilla extra” utan endast det nödvändigaste när ni ska på babysim. Ta även på enkla kläder på dig och ditt barn.

Aqua Barn simskola

– starten på ett livslångt vattenäventyr!

Babysim är starten på ett livslångt vattenäventyr!

Aqua Barn simskola använder vattnet som ett stimulerande element till barnets fysiska och psykiska utveckling. Vi har en unik och välplanerad kursplan där varje enskild övning har ett syfte. Genom lekfull pedagogik och uppmuntran lär vi barnen vattensäkerhet, självräddning och att simma. Att barnen ska kunna rädda sig själva går som en röd tråd genom hela vår verksamhet. Vår målsättning är att simskolan ska vara veckans höjdpunkt för både barn och föräldrar. Allt som sker hos oss är på barnets villkor.
Varmt välkommen till Team Aqua Barn och vårt babysim och simskola i Göteborg.

031-22 30 50
Telefontid:
måndag-torsdag 14.00-15.00

Aqua Barn AB
Banehagsgatan 10
414 51 Göteborg
Org.nr: 559116-1327

BETALA SÄKERT I VÅR WEBBSHOP

FÖLJ OSS GÄRNA

Aqua Barn simskola  – starten på ett livslångt vattenäventyr!

Babysim är starten på ett livslångt vattenäventyr!

Aqua Barn simskola använder vattnet som ett stimulerande element till barnets fysiska och psykiska utveckling. Vi har en unik och välplanerad kursplan där varje enskild övning har ett syfte. Genom lekfull pedagogik och uppmuntran lär vi barnen vattensäkerhet, självräddning och att simma. Att barnen ska kunna rädda sig själva går som en röd tråd genom hela vår verksamhet. Vår målsättning är att simskolan ska vara veckans höjdpunkt för både barn och föräldrar. Allt som sker hos oss är på barnets villkor.

Varmt välkommen till Team Aqua Barn och vårt babysim och simskola i Göteborg!