INFORMATION

Återanmälan (gäller ej för intensivkursen)

Som aktiv kund hos oss är ni garanterad en plats till fortsättningskursen om ni gör er återanmälan i tid. Det är viktigt att göra återanmälan under aktuell tid så att ni inte förlorar er plats. Vi planerar schemat utefter återanmälan i simgrupperna

Innan återanmälan kommer ni få ett mejl om er simnivå kommer ändras till nästa kurs.
För babysimmare blir det automatiskt nästa nivå.
För Plask & Leksimskola, Minisimskola och Simlekskola sker det i samråd med er instruktör, när barnet har klarat målet för kursen.
Barn som fyller 6 år rekommenderar vi att byta till Bröstsimskola.

Ångrar ni er efter att ni har gjort er återanmälan har ni rätt att avboka kursen skriftligen senast 10 dagar före kursstart. Vi bekräftar alltid avbokningen.

Kundsida

Logga in på er Kundsida för att se aktuell information om er bokning, faktura mm. Här kan ni även lägga till en extra mejladress och mobilnummer om ni är flera som simmar med barnet.

Barnen simmar med en vuxen i vattnet

I alla våra simkurser är ni en vuxen/förälder per barn i vattnet. Det är instruktören som leder simskolan och en vuxen är med som extra stöd till barnet i vattnet.

Syskon på land

Syskon får inte delta i kursen.

Är syskonet under 8 år måste en annan vuxen (över 15 år) vara med barnet på kanten.
I dagsläget får endast en vuxen per barn följa med in på anläggningen, INGA åskådare är tillåtna.

Babysimbyxa

Vi säljer babybadbyxor och hjälper gärna till att prova ut rätt storlek i vår reception på Vattenkompaniet. Vi har speciella krav på barnens simkläder. Alla barn som inte är blöjfria dag och natt måste ha en godkänd babysimbyxa som består av dubbelt tyg och som sitter tajt runt mage och lår. Er instruktör kommer kontrollera byxan vid varje kursstart innan ni får gå ner i vattnet. Är byxan för stor får man tyvärr inte gå i och simma. Barnen ska inte ha på sig blöja i vattnet under badbyxan. Vi har även en webbshop med badbyxor och annat som hör simningen till.

Hygien

Alla deltagare måste duscha noga och tvätta kroppen med tvål innan lektionen. Håret ska tvättas med schampo och långt hår ska sättas upp i en tofs. Vill ni inte tvätta håret måste ni använda tät badmössa. Dessa regler är till för alla för att säkerställa vattenkvalitén i varmvattenbassängen.
Man får inte ha några bomullsplagg i vattnet, vilket betyder att underkläder och strumpor inte ska vara på i bassängen.

Vänta på er tur

Gå inte in i bassängutrymmet innan er simtid, respektera detta för att visa största hänsyn för lektionen innan er och ge siminstruktören möjlighet att förbereda.

Vi rekommenderar att ni går in i omklädningsrummet tidigast 15 minuter innan er simning startar. Då hinner ni duscha och byta om och ni behöver inte ha onödig väntan i omklädningsrummet innan er simtid. Dessutom hinner gruppen före er byta om och komma ut ur omklädningsrummet innan ni går in. Efter simningen gäller samma sak, att man försöker göra sig klar på 15 minuter. Eftersom man duschat innan simningen är man ren och behöver bara skölja av sig bassängvattnet och på med kläderna.

Faktura

Betalningsvillkor 7 dagar och betalningen ska vara oss tillhanda senast på fakturans förfallodatum och alltid innan er första lektion startar.

Sjukdom

Om ni eller ert barn är sjuka, har feber eller om barnets allmäntillstånd är påverkat ska ni inte komma till simskolan.

Sjukanmälan / Återsim / Inställt tillfälle

Ni behöver inte meddela oss när ni är sjuka, instruktören tar närvaro vid varje simtillfälle. Om ni uteblir från något kurstillfälle kan ni ej få ekonomisk kompensation då ni var frånvarande. Ni har möjlighet att ta igen det i mån av plats under kursens gång som ett återsim.

Får ni förhinder måste återsimplatsen avbokas senast 2 timmar innan bokad tid. Utebliven avbokning av återsim debiteras med 150kr.

Aqua Barn förbehåller sig rätten att ändra tid, dag, bassäng samt instruktör om så blir nödvändigt.
Vid inställt tillfälle under kursens gång, återkommer vi med närmare information om ersättningstillfälle i anslutning till det inställda tillfället.

Fotografering

Respektera alltid foto eller skärmförbud på simanläggningen.

Fota aldrig någon annan person utan ENDAST ditt eget barn. Det är inte tillåtet att fota våra siminstruktörer eller använda zoomfunktionen då andra personer kan uppleva att dom blir fotograferade eller filmade utan tillåtelse.

Övrigt

Er kursavgift gäller endast till entré för Aqua Barns kurs och kan ej utnyttjas för övrig bassängtid. Observera att alla som vistas i simhall måste vara ombytta till simkläder eller rena träningskläder för att få vistas i bassängutrymmen.

Team Aqua Barn

På vår hemsida hittar du mycket information såsom vanliga frågor. Här hittar du även vårt team och vår blogg.


TIPS & RÅD

Barn gillar vatten

Det är vår absoluta övertygelse att de flesta barn föds vattenglada. Att ett barn är ledset i vattnet betyder inte att det inte gillar att bada. Det kan vara hunger eller trötthet. Eftersom ett litet barn inte kan prata så visar de det på annat sätt. Det kan också vara så att barnet behöver några gånger på sig för att känna sig ¨hemma¨ i badmiljön.

Undvik att stressa innan er simning. Att vara på anläggningen ca 15 minuter innan er simtid är lagom. Dra inte ut på väntetiden i omklädningsrummet utan duscha så ni är klara lagom till er simtid och duscha snabbt av er efteråt och gör er klara.

Ge positiva signaler

Visa att ni tycker att det är kul att vara i vattnet och att ni också kan doppa huvudet under vattenytan. Barn gör som vi vuxna, inte som vi säger att de ska göra. Ser ni obekväma ut när barnet kommer upp efter ett dyk så ser och känner barnet det. Ger ni beröm och ler så förstår barnet att det är kul att dyka och simma.

Lyssna på ditt barn

Alla barn är olika, både ålder och erfarenhet skiljer barnen åt. Lyssna på barnet och respektera ett nej. Det ska vara roligt att simma och det ska vara på barnets villkor. Försök gärna att locka och lirka fram övningarna som vi presenterar. Ibland känner man press att tvinga barnet till övningar när de inte vill, men gör inte det. Lyssna på ert barn och jämför inte med andra barn i gruppen. Det är viktigt att göra det som passar för ert barn.

Ha överseende med trotsperioder

Det kommer tillfällen då barnet inte vill prova nya saker. Anpassa då övningarna efter vad barnet vill. I perioder blir barnet kanske lite ¨mammigt¨ och andra perioder ¨jag vill inte¨. Detta är fullt normalt och det finns ingen anledning att sluta simma utan fortsätt bygg på vattenvanan i barnets takt.

Våga släppa barnet

Det är vanligt att man håller i och hjälper barnet för mycket. Det här gäller när ni går på fortsättningskurser i babysimmet. Barnet behöver lära sig av sina misstag. Låt barnet hålla i kanten själv. Släpper det taget så låt barnet få se vad som händer och hjälp sedan barnet att hitta tillbaka till kanten. Samma sak gäller när barnet hoppar från kanten. Låt barnet ta tag i era händer när de vill komma upp till ytan så att det inte är ni som tar tag och lyfter upp barnet ifrån vattnet.

Barnet kommer utveckla sin egen simförmåga när ni som föräldrar låter dem göra det.

Dusch och ombyte med din bebis

När ni ska byta om börjar med er själva så barnen behåller värmen. Vira gärna in dem i en handduk när ni bytt om på dem. Ni duschar först och barnen har ni framför er på en speciell duschmatta som finns att köpa på Vattenkompaniet eller i webshopen. Därefter duschar ni ert barn.
Som vi skrivit tidigare är det mycket viktigt att man duschar utan badkläder och med schampo och tvål. Vill ni inte duscha håret behöver ni istället ha en badmössa. Smink får inte användas i bassängen utan det behöver ni tvätta bort innan. Ett tips är att komma osminkad till babysimmet. 😊

Efter babysimmet är det en snabb dusch som gäller, det räcker att bara skölja av bassängvattnet på sig själv och er bebis. Duschat har ni ju redan gjort.
Torka barnet och på med blöja och kläder. Var så snabb ni kan när ni byter om. När ni är färdiga behöver barnet äta och dricka och det gör ni utanför omklädningsrummet.

Packa lätt

Ta ej med ”det lilla extra” utan endast det nödvändigaste när ni ska på babysim. Ta även på enkla kläder på dig och ditt barn. 😊

Aqua Barn simskola

– starten på ett livslångt vattenäventyr!

Babysim är starten på ett livslångt vattenäventyr!

Aqua Barn simskola använder vattnet som ett stimulerande element till barnets fysiska och psykiska utveckling. Vi har en unik och välplanerad kursplan där varje enskild övning har ett syfte. Genom lekfull pedagogik och uppmuntran lär vi barnen vattensäkerhet, självräddning och att simma. Att barnen ska kunna rädda sig själva går som en röd tråd genom hela vår verksamhet. Vår målsättning är att simskolan ska vara veckans höjdpunkt för både barn och föräldrar. Allt som sker hos oss är på barnets villkor. Varmt välkommen till Team Aqua Barn och vårt babysim och simskola i Göteborg.

BETALA SÄKERT I VÅR WEBBSHOP

FÖLJ OSS GÄRNA

Aqua Barn simskola  – starten på ett livslångt vattenäventyrt!

Babysim är starten på ett livslångt vattenäventyr!

Aqua Barn simskola använder vattnet som ett stimulerande element till barnets fysiska och psykiska utveckling. Vi har en unik och välplanerad kursplan där varje enskild övning har ett syfte. Genom lekfull pedagogik och uppmuntran lär vi barnen vattensäkerhet, självräddning och att simma. Att barnen ska kunna rädda sig själva går som en röd tråd genom hela vår verksamhet. Vår målsättning är att simskolan ska vara veckans höjdpunkt för både barn och föräldrar. Allt som sker hos oss är på barnets villkor. Varmt välkommen till Team Aqua Barn och vårt babysim och simskola i Göteborg.