Återanmälan

Som aktiv kund hos oss är ni garanterad en plats till fortsättningskursen om ni gör er återanmälan i tid. Återanmälan finns på hemsidan under aktuell tid och det är viktigt att återanmälan skickas in i tid, annars är det stor risk att ni förlorar er plats.

Ångrar ni er efter att ni har gjort er återanmälan har ni rätt att avboka kursen skriftligen senast 10 dagar före kursstart. Vi bekräftar alltid avbokningen via mejl.

Barnen simmar med en vuxen i vattnet

I alla våra simkurser är ni en vuxen/förälder per barn i vattnet. Det är instruktören som leder simskolan och en vuxen är med som extra stöd till barnet i vattnet.

Syskon på land

Syskon får inte delta i kursen.

Är syskonet under 8 år måste en annan vuxen (över 15 år) vara med barnet på kanten.  Undvik att ta med åskådare till simningen för att minska antalet deltagare. Det är olika regler på olika simanläggningar och alla åskådare ska vara ombytta till funktionskläder/träningskläder när dom tittar på från land. Detta för att behålla en god vattenkvalité.

Babysimbyxa

Vi säljer badbyxor och hjälper gärna till att prova ut rätt storlek i vår reception på Vattenkompaniet. Vi har speciella krav på barnens simkläder. Alla barn som inte är blöjfria dag och natt måste ha en godkänd babysimbyxa som består av dubbelt tyg och som sitter tajt runt mage och lår. Er instruktör kommer kontrollera byxan vid varje kursstart innan ni får gå ner i vattnet. Är byxan för stor så får man tyvärr inte gå i och simma. Barnen ska inte ha på sig blöja i vattnet under badbyxan. Vi har även en webbshop med badbyxor och annat som hör simningen till.

Hygien

Vi värnar om era barn och vattenkvalitén i bassängerna. Det är av största vikt att alla duschar utan badkläder och tvättar kroppen och håret med tvål och schampo för bästa hygien.

Faktura

Fakturan kommer som en länk i er bekräftelse och pengarna ska vara oss tillhanda senast på förfallodatum och alltid innan er simning startar.

Sjukdom

Om ni eller ert barn är sjuka, har feber eller om barnets allmäntillstånd är påverkat ska ni inte simma. Detsamma gäller vid ögoninflammation då det är smittsamt.

När barnen börjar få tänder kan näsan rinna med då är de inte sjuka och det går bra att simma. Ni känner ert barn bäst och vet bäst om dom är på väg att bli sjuka.

Sjukanmälan / Återsim / Inställt tillfälle

Ni behöver inte meddela oss när ni är sjuka, instruktören tar närvaro vid varje simtillfälle. Om ni uteblir från något kurstillfälle kan ni ej få ekonomisk kompensation då ni var frånvarande. Ni har möjlighet att ta igen det tillfället under kursens gång som ett återsim.

Får ni förhinder måste återsimplatsen avbokas via mejl senast 2 timmar innan bokad tid.
Utebliven avbokning av återsim debiteras med 150kr.

Aqua Barn förbehåller sig rätten att ändra tid, dag, bassäng samt instruktör om så blir nödvändigt.
Vid enstaka inställt tillfälle utanför vår kontroll under kursens gång, återkommer vi med närmare information om ersättningstillfälle i
anslutning till inställt tillfälle.

TIPS

Barn gillar vatten

Det är vår absoluta övertygelse att de flesta barn föds vattenglada. Att ett barn är ledset i vattnet betyder inte att det inte gillar att bada. Det kan vara hunger eller trötthet. Eftersom ett litet barn inte kan prata så visar de det på annat sätt. Det kan också vara så att barnet behöver några gånger på sig för att känna sig ¨hemma¨ i badmiljön.

Undvik att stressa innan er simning, det påverkar barnet negativt. Att vara på anläggningen ca 15 minuter innan er simtid är lagom. Dra inte ut på väntetiden i omklädningsrummet utan duscha så ni är klara lagom till er simtid.

Ge positiva signaler

Visa att ni tycker att det är kul att vara i vattnet och att ni också kan doppa huvudet under vattenytan. Barn gör som vi vuxna, inte som vi säger att de ska göra. Ser ni alldeles skräckslagna ut när barnet kommer upp efter ett dyk så tror barnet att det här är något jättefarligt. Ger ni beröm och ler så förstår barnet att det är kul att dyka och simma.

Lyssna på ditt barn

Alla barn är olika, både ålder och erfarenhet skiljer barnen åt. Lyssna på barnet och respektera ett nej. Det ska vara roligt att simma och det ska vara på barnets villkor. Försök däremot gärna att locka och lirka fram övningarna som vi presenterar. Det är lätt att känna pressen att tvinga barnet till övningar när de inte vill, men gör inte det. Lyssna på ert barn och jämför inte med andra barn i gruppen. Gör det som passar för ert barn.

Ha överseende med trotsperioder

Det kommer tillfällen då barnet inte vill prova nya saker. Anpassa då övningarna efter vad barnet vill. Vid ett års ålder blir barnet kanske lite ¨mammigt¨ och vid två års ålder lite ¨jag vill inte¨. Detta är fullt normalt och det finns ingen anledning att sluta simma utan fortsätt bygg på vattenvanan i barnets takt.

Våga släppa barnet

Ett vanligt fel är att man håller i och hjälper barnet för mycket. Det här gäller när ni går på fortsättningskurser i babysimning. Barnet måste lära sig av sina misstag. Låt barnet hålla i kanten själv. Släpper det taget så låt barnet få se vad som händer och hjälp sedan barnet att hitta tillbaka till kanten. Samma sak gäller när barnet hoppar från kanten eller åker rutschkana. Låt barnet ta tag i era händer när de vill komma upp till ytan så att det inte är ni som plockar upp barnet ifrån vattnet.

Barnet kommer utveckla sin egen simförmåga när ni som föräldrar låter dem göra det.

 

Aqua Barn simskola

– starten på ett livslångt vattenäventyr!

Babysim är starten på ett livslångt vattenäventyr!

Aqua Barn simskola använder vattnet som ett stimulerande element till barnets fysiska och psykiska utveckling. Vi har en unik och välplanerad kursplan där varje enskild övning har ett syfte. Genom lekfull pedagogik och uppmuntran lär vi barnen vattensäkerhet, självräddning och att simma. Att barnen ska kunna rädda sig själva går som en röd tråd genom hela vår verksamhet. Vår målsättning är att simskolan ska vara veckans höjdpunkt för både barn och föräldrar. Allt som sker hos oss är på barnets villkor. Varmt välkommen till Team Aqua Barn och vårt babysim och simskola i Göteborg.

BETALA SÄKERT I VÅR WEBBSHOP

FÖLJ OSS GÄRNA

Aqua Barn simskola  – starten på ett livslångt vattenäventyrt!

Babysim är starten på ett livslångt vattenäventyr!

Aqua Barn simskola använder vattnet som ett stimulerande element till barnets fysiska och psykiska utveckling. Vi har en unik och välplanerad kursplan där varje enskild övning har ett syfte. Genom lekfull pedagogik och uppmuntran lär vi barnen vattensäkerhet, självräddning och att simma. Att barnen ska kunna rädda sig själva går som en röd tråd genom hela vår verksamhet. Vår målsättning är att simskolan ska vara veckans höjdpunkt för både barn och föräldrar. Allt som sker hos oss är på barnets villkor. Varmt välkommen till Team Aqua Barn och vårt babysim och simskola i Göteborg.