Varför småbarnssim?

Baby- och småbarnsim är för många föräldrar ett fint sätt att umgås med sitt barn. Barnet får känna sig i centrum utan andra "måsten" som hindrar. Simskolan är också en möjlighet att få träffa andra föräldrar och barn i samma situation som man själv. Många gånger får man kompisar för livet!

Allt sker på barnens villkor
Allt som sker hos oss på Aqua Barn är på barnens villkor, men föräldrarnas ansvar. Det handlar om ömsesidigt förtroende och respekt när barnet är redo. Alla barn är olika och vi hjälper er familj att individuellt utvecklas på just er nivå.

Det är inte våra instruktörer som gör övningarna med era barn utan de som känner barnet allra bäst - nämligen ni föräldrar. Instruktören lär er föräldrar hur ni ska hantera, stimulera och utveckla ert barn i vattnet. Ni kan tyda ert barn mycket bättre än vad någon annan kan och ni tar med er det ni lärt er hos Aqua Barn genom hela barnets uppväxt.

Barnet får vattenvana
Vattenvana är en färskvara som behöver underhållas. Genom att regelbundet gå och simma så underhåller ni det ni lärt er. Det räcker inte att bara gå en kurs och tro att barnet kommer att komma ihåg det, utan simskolan måste underhållas kontinuerligt.

Kvalitetstid med ditt barn
Det är jättemysigt att kunna göra något tillsammans med bebisen utan att bli störda av något annat. Man får kvalitetstid med sitt barn som dessutom för något bra med sig. Under denna tid är man helt fokuserad på barnet. Man träffar andra familjer i samma situation och många gånger får man kompisar för livet!

Respekt för vatten
Respekt för vattnet är oerhört viktigt att lära barnen. Barnet ska förstå konsekvensen av vad som händer när man hoppar i och att man måste vänta på ett OKEJ från en vuxen. På Aqua Barn har vi vattensäkerhetsövningar som en röd tråd genom hela vår verksamhet.

Om barnen hamnar i vattnet skall de kunna självräddning -

  • Hålla andan viljemässigt när man hamnar under vattnet - dvs. ej få panik.
  • Sparka sig upp till ytan.
  • Vända tillbaka till det håll man kom ifrån, t ex bassängkant eller brygga.

Varmt välkommen till Team Aqua Barn - Simskola på barnets villkor

 

27 jun, 2019

Vattenträning för dig som är gravid!

14 jun, 2019

På Streteredsbadet i Kållered och på Quality Hotel Winn i Hisings Backa...

31 maj, 2019

Både platser för nybörjare och fortsättare finns i åldrarna 3 mån - 9 år,...