Information

Återanmälan

Som aktiv kund hos oss är man garanterad plats på fortsättningskursen om man gör en återanmälan i tid. Under fliken Återanmälan ser ni vilket datum som gäller för er kurs. Det är viktigt att återanmälan lämnas till oss i tid, annars är det stor risk att ni förlorar er plats.

Ångrar man sig när man har gjort en återanmälan har man rätt att avboka kursen skriftligen senast 10 dagar före kursstart. Som skriftlig räknas e-post eller brev. Vi bekräftar alltid avbokningen via e-post.

Barnen simmar med en eller två förälder i vattnet

Barnen simmar med en eller två föräldrar i vattnet, beroende på anläggning och bassäng. Det går alldeles utmärkt att simma själv med sitt barn. Vi som instruktörer tycker till och med att det kan vara bättre och lugnare för barnet med bara en förälder i vattnet. Turas ni om att simma så glöm inte att berätta för varandra vad ni gjorde föregående gång på simningen.

Syskon på land

Syskon får inte delta i kursen. Är syskonet under 8 år måste en annan vuxen (över 15 år) vara med barnet på kanten. Vill man ha med ex. farmor eller mormor så går det bra att de tittar på och ser hur mysigt ni har det, men helst inte det första gångerna då det är mycket nytt för barnet. Åskådare ska vara ombytta till funktionskläder/träningskläder när dom tittar på från land.

Babysimbyxa

Vi har speciella krav på barnens simkläder. Alla barn som inte är blöjfria dag och natt måste ha en godkänd babysimbyxa som består av dubbelt tyg och som sitter tajt runt mage och lår. Här är enda gången ni inte får köpa något som de ska växa i. Er instruktör kommer kontrollera byxan vid varje kursstart innan ni får gå ner i vattnet. Är byxan för stor så får man tyvärr inte gå i och simma. Barnen ska inte ha på sig blöja i vattnet under badbyxan. Vissa badbyxor som innehåller plast vilket gör att er bebis kommer att ligga vid ytan och inte komma ner pga flytkraften i plasten.

Det finns en uppsjö av olika byxor och modeller på marknaden. Tänk på att ni inte kan gå på rekommenderad vikt. Om det står 7 kg i en byxa och ert barn väger 7 kg, så kan byxan ändå vara för stor för att ert barn är långt och smalt. Eller så kan byxan vara för liten för att ert barn är lite kortare och knubbig. Det är viktigt att ni provar byxorna på barnen och ser att de sitter bra. 

Vi säljer bl a märket Lindberg som vi tycker är en av den bästa byxorna på marknaden. Den har bra mjukt tyg, bra resår och man kan ha byxan länge. Se gärna vår webshop för mer information. Vi säljer även badbyxor på Vattenkompaniet, betalning via swish eller kort.

Småbarn bajsar och det kan ske när som helst. Om ett barn skulle bajsa i vattnet och det läcker ut kommer bakterierna i bajset göra att bassängen måste stängas av. När ni simmar, håll koll på om ert barn bajsar. Tror ni att barnet har bajsat, kolla inte ner i byxan ute i bassängen för då kan det läcka ut. Gå i stället till kanten, lyft upp barnet och kolla byxan. Skulle barnet ha bajsat går ni upp och tvättar av byxan och barnet med tvål och vatten, sen kan ni fortsätta simma.

Om barnet har bajsat i början på lektionen och ni inte märker det så kommer det att läcka ut till slut eftersom vattnet kommer in i byxan och det löses upp. Så ha koll på ert barn!

Vattenblöjor

Aqua Nappies och liknande blöjor för bad använder vi inte på simningen. Anledningen är att det blir som gelé i byxan när barnet kissar och det tynger ner barnet. Vilket innebär att barnet inte kan ta sig upp till ytan självmant. Däremot är vattenblöjorna jättebra till att ha på stranden när de leker i vattenkanten.

Kräks

Det gör inget om barnet kräks i vattnet när ni simmar. Men har man ett barn som kräks mycket kan man stå nära en kant, eftersom det inte ser så trevligt ut med mjölkkräks i vattnet.

Halksockor

När barnen börjar ställa sig upp så badar vi med RENA sockor på barnen för att förhindra att det halkar i de blöta utrymmena. Vanliga bomullsstrumpor fungerar fint.

 

 

 

05 apr, 2018

Bröstsimskola i varmvattenbassäng, vi erbjuder en unik chans för ditt barn...

26 mar, 2018

Lovdagar alla anläggningar:
Långfredag-Annandag påsk 30/3-2/4

15 mar, 2018

Nu finns det platser i helt nya grupper som startar vecka 13,14,15 eller 16...