Historik

Aqua Barn AB startades av Pernilla Boquist hösten 2002. Idén föddes när Pernilla ville simma med sina egna barn men inte hittade något småbarnssim i Göteborg som överensstämde med hennes värderingar.

Efter att ha tillbringat några år i Skottland och Danmark hade Pernilla höga krav på den simskola som hon skulle anmäla sina barn till. Hennes äldsta dotter som är född -99 simmade obehindrat när de flyttade tillbaka till Sverige våren 2002. Hennes yngsta dotter, som då var 10 månader, hade precis börjat bli självständig och tog sig fram bra under vattnet. De provade ett flertal simskolor runt Göteborg, men ingen av dem levde upp till hennes förväntningar.

Pernillas vision med Aqua Barn är att tillsammans med er föräldrar bygga upp barnens kunskap och utveckling i takt med att barnen blir äldre och får mer erfarenhet och vattenvana. Allting som sker hos Aqua Barn är på barnets villkor.

Det var fler föräldrar som delade hennes uppfattning och värderingar och idag kan vi stolt berätta att Aqua Barn finns på åtta olika anläggningar i Göteborg med omnejd och erbjuder kurser för barn från 3 månader upp till och med 9år.

Förutom att vara VD för företaget håller Pernilla även utbildningar för instruktörer i en unik instruktörsutbildning. Aqua Barn småbarnsim är självklart godkända av Svenska babysimförbundet.

Vårt mål är att Aqua Barn skall förknippas med hög kvalitet och service. Vi ser därför ständigt till att utveckla och förbättra verksamheten, fortbilda oss och hämta in kunskap från olika delar av världen.

Pernillas döttrar är idag båda duktiga simmare men för stora för Aqua Barns verksamhet. 2008 fick hon en son och som ni säkert förstår har hon inte behövt leta efter ett babysim som passar hennes värderingar! Genom att hon aktivt deltagit i kurserna som förälder har inte bara sonens vattenvana och teknik utvecklas, utan även hela företaget. Pernilla har uppskattat att få se sin son utvecklas i sin egen takt och på sina egna villkor -precis så som det ska vara hos Aqua Barn.

27 jun, 2019

Vattenträning för dig som är gravid!

14 jun, 2019

På Streteredsbadet i Kållered och på Quality Hotel Winn i Hisings Backa...

31 maj, 2019

Både platser för nybörjare och fortsättare finns i åldrarna 3 mån - 9 år,...